Ua si'itia sea maketi a Saina i le lalolagi e ui i le valaau o le 'decoupling'

O Saina i le lalolagi atoa ua si'itia i luga o le maketi i le lua tausaga talu ai, e ui lava i valaau mai atunuu atiaʻe, aemaise lava le Iunaite Setete, mo le "vavae ese mai Saina", o se faʻamatalaga suʻesuʻega fou ua faʻaalia.

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻasalalau faʻavaomalo ma suʻesuʻega quantitative firmOxford Economics, o le siʻitia talu ai nei i le maketi o maketi a Saina o loʻo faʻamalosia e tupe maua i atunuʻu atiaʻe, ona o se vaega o le natura patino o le faʻalauteleina lata mai o fefaʻatauaiga i le lalolagi.

Ae ui i lea, e ui lava i le faʻamavaeina o telefoni, o oloa faʻatau atu a Saina i atunuʻu atinaʻe na faʻalauteleina vave i le tausaga talu ai ma i le afa muamua o le 2021.


Oxford-Economics-Saina-maketi-siitia.Ata fa'aaloaloga a Oxford Economics

Ata fa'aaloaloga a Oxford Economics


Na tusia e le tusitala o le lipoti o Louis Kuijs, o le Ulu o Asia Economics i Oxford Economics, e faapea: “E ui o lona uiga o nisi o le siʻitia talu ai nei o le vaega a Saina o le paie o fefaʻatauaʻiga o le lalolagi o le a toe faʻafoʻisia, o le malosi o le faʻaalia o oloa auina atu i fafo a Saina i atunuʻu atiaʻe ua faʻamaonia ai ua iai. la'ititi la'ititi e o'o mai i le taimi nei”.

O le auʻiliʻiliga na faʻaalia ai tupe maua i atunuʻu atiaʻe o se vaega na maua mai i le siʻitia lata mai o manaʻoga mo oloa mai fafo, faʻapupulaina e le suiga le tumau mai le faʻaaogaina o auaunaga i le faʻaaogaina o oloa ma le siʻitia o le manaʻoga mai le fale.

"I soʻo se tulaga, o le malosi o le faʻatau atu o Saina talu mai le faʻamaʻi o le faʻamaʻi COVID-19 o loʻo faʻamamafaina ai le atinaʻeina o sapalai o le lalolagi i le tele o tausaga talu ai - ma o loʻo faia ai e Saina se sao taua - e sili atu le 'pipii' nai lo le tele o masalomia," o le tala lea a Kuijs .

Na faaopoopo mai le lipoti e faapea, o le malosi o le auina atu i fafo na atagia mai ai le itiiti ifo o mea taua, ma faamamafa ai "o se malo lagolago na fesoasoani foi."

"I ana taumafaiga e 'puipuia (le atunuu) matafaioi i le lalolagi sapalai filifili', na faia ai e le malo o Saina faiga e amata mai le tipiina o totogifuapauina e fesoasoani i le faʻaogaina o oloa i uafu, ma faʻamautinoa ai le maua o oloa i le taimi o loʻo i ai laina sapalai o le lalolagi. sa feagai ma mafatiaga,” o le tala lea a Kuijs.

E tusa ai ma faʻamatalaga aloaia a Saina mai le General Administration of Customs of China, fefaʻatauaʻiga ma ana paaga fefaʻatauaʻiga e tolu - o le Association of Southeast Asian Nations, European Union, ma le Iunaite Setete - na faʻatumauina lelei le tuputupu aʻe i le afa muamua o le 2021, faʻatasi ai ma le tuputupu aʻe. fua faatatau e tu i le 27.8%, 26.7% ma le 34.6%, faasologa.

Na taʻua e Kuijs: “A o faasolo ina matua le toe faaleleia o le lalolagi ma o le tuufaatasiga o manaoga o le lalolagi atoa ma oloa faaulufale mai e masani, o nisi o suiga lata mai i tulaga tau fefaʻatauaʻiga o le a le toe faia.Ae ui i lea, o le faʻatusatusaina o le malosi o oloa auina atu i fafo a Saina ua faʻaalia ai e oʻo mai i le taimi nei, e leʻi oʻo mai i le taimi nei, e leʻi oʻo mai le tele o le faʻamavaeina o loʻo manaʻomia e nisi o malo atiaʻe, ma faʻamoemoeina e le au vaʻavaʻai, ua tino mai".


Taimi meli: Aukuso-06-2021