O le mea lea e tatau ai ona e tapuni i taimi uma le tapuni o le faleuila pe a e fulumulu

O le averesi o le tagata e fufulu le faleuila faalima i le aso ma, e foliga mai, o le toatele oi tatou e sese.Sauni mo ni upu moni faigata e uiga i le mafuaaga e tatau aii taimi umatu'u le tapuni pe a e fulumulu.

A e tosoina le leve, e faaopoopo atu i le aveina o soʻo se pisinisi na e tuʻuina i lalo i totonu o paipa paipa, o lau faleuila e faʻamatuʻu mai ai foi se mea e taʻua o le "toilet plume" i luga o le ea - lea e masani lava o se pulumu e tumu i siama microscopic, e aofia ai le E. coli.E tusa ai ma suʻesuʻega mai le 1975, o siama e sasaa mai i totonu o le vai e mafai ona tumau i le ea mo le ono itula, ma taʻape i luga o lou faletaele ... e aofia ai i luga o lau pulumu nifo, solo ma mea matagofie.

231

"O faletaele leaga ua faʻaalia manino e maua mai ai le tele o matāua ma mataʻutia nuclei bioaerosols i le taimi o le fufuluina, ma o suʻesuʻega e faʻaalia ai o lenei paʻu faleuila e mafai ona faia se sao taua i le faʻasalalauina o faʻamaʻi pipisi lea e sasaa ai le pathogen i fei poʻo puaʻa," faitau a se 2015 faʻafouga i le suʻesuʻega 1975 mai le "American Journal of Infection Control." "O le faʻaogaina o le faletaele i le felauaiga i luga o le ea o le norovirus, SARS ma le faʻamaʻi pipisi e matua fiafia lava."

509Q-2 1000X1000-750x600_0

O le mea e laki ai, o tekinolosi faleuila i aso nei e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le faleuila o loʻo fana i luga o le ea, ae o se mea e tatau ona nofouta.“O matāua lapopoa ma le aerosol e foliga mai e le malaga mamao i luga pe faataamilo i le faleuila, ae o ni mataua laiti e mafai ona tumau pea i luga o le ea mo sina taimi,” o le tala lea a Dr. Janet Hill o le microbiologist i TODAY Home. “Talu ai le vai i totonu o le vai. O le ipu faleuila o lo'o i ai siama ma isi microbes mai feces, urine ma atonu e pua'i, o le ai ai nisi i totonu o le vai matāua.O kalama uma o fei o le tagata e iai le faitau piliona ma piliona o siama, faʻapea foʻi ma siama ma e oʻo lava i nisi sigi."

O le auala pito sili ona faigofie e aloese ai mai lenei mea leaga e ufiufi ai lau faletaele, faigofie, tapuni le nofoa faleuila."O le tapuni o le tapuni e faʻaitiitia ai le sosolo o matāua," o le faʻamatalaga lea a Hill. Afai o oe i totonu o se faletaele lautele e leai se nofoa faleuila e maua, ia faʻamama i le mea e mafai ai e ala i le le faʻalagolago i luga o le ipu pe a e fufulu ma fufulu ou lima vave mulimuli ane.

 


Taimi meli: Mati-02-2021